Nyhetsbrev 3/2017

Hej igen, schackvänner!

Det börjar dra ihop sej till avslutningar av vår säsong på schackklubben. Så här kommer lite info om det, lite om kommande tävlingar och något om vad som hänt sen sist.
Avslutning seniorer/torsdagsspel
Nu på torsdag 18/5 är det dags för prisregn i klubbtävlingar som spelats sen i höstas. Vi börjar med det kl 18.30 och övergår till årets KM i blixtschack. Anmäl dej gärna i förväg till undertecknad om du vill spela den tävlingen, dock senast kl 18.15. Startavgiften är 30 kr oavsett ålder. Fika bjuder vi på denna torsdag.
   Sen gör vi alltså uppehåll med torsdagsaktiviteterna till slutet av augusti.
Avslutning juniorer
Sista matcherna i junior-KM spelas nu på måndagen 15/5 från kl 17.30. Om någon uteblir från ett av de ospelade partierna antecknar vi walkover, eller så stryks matchen helt om båda spelarna uteblir.
   På så vis kommer alla resultat att vara klara till avslutningen nästa måndag 22/5. Då kör vi nämligen den stora prisutdelningen för bl a alla KM-deltagare. Och så har vi lite lekfullt schack och småtävlingar i olika former. På denna avslutningsdag har vi gemensam start för alla kl 18.
   Även juniorerna bjuder vi förstås på lite avslutningsförtäring.
Kommande tävlingar
Schack kan man spela även om vi gör ett uppehåll i verksamheten inomhus. Just utomhusschack praktiserar några traditionella tävlingar sommartid.
   Jag kan tipsa om Flunsåsschacket på Hisingen i Göteborg söndag 21/5. Där delas man in i grupper med ungefär samma ranking och möts i 15-minuterspartier. Och mot slutet av sommaren har vårt distrikt sitt Blixt-DM i tävlingen Schack i det gröna söndag 13/8 i Örby, där 50-årsjubilerande SA Mark bjuder på tårta. Där finns även juniorklasser och speltiden är 5 min + 3 sek/drag.
   Den som vill spela lugnare schack kan t ex spana in GP-tävlingen Deltalift open i Tylösand i Kristi himmelsfärdshelgen 25-27/5, Som vanligt i GP-sammanhang finns en parallelltävling för lågrankade med samma speltider.
   Och så har vi förstås stora Schack-SM, i år i Stockholm 7-16/7. Där finns en rad klasser för spelare med olika spelstyrka och ålder. Särskilt juniorer har mycket att välja på när det gäller speltider och hur många dagar man vill tävla.
   Mer detaljer om allt ovan hittar man lätt i inbjudningar på schack.se.
Påskblixten
Vår öppna tävling på långfredagen samlade i år 30 spelare och verkade uppskattad. Finalvinnare i grupp A blev Ingvar Andréasson, SK Kamraterna, i B norrmannen Svein Dale, 1911 och i C Sait Zekovic, Vänersborgs SS. Bäste Uddevallaspelare blev Jarl Edgren, sjua i B-finalen.
Spelade juniortävlingar
I Snabb-SM för juniorer i Lund 8/4 hade vi tre USS-spelare med i miniorklassen. De placerade sej: 26. Ludwig Rosenius 4 av 8 p, 43. Alvin Sundberg 3,5 p och 48, Liam Sundberg 3 p.
   Vårt juniorutbyte Bohusslaget avslutades i Uddevalla för terminen 29/4. I lagtävlingen kom USS tvåa efter Stenungsund. Individuellt segrade Liam Sundberg, USS och klubbkompisen Ludwig Rosenius delade tredjeplatsen i mellanstadiet. Och i lågstadiet blev Noa Grönberg, USS, tvåa. Även några av våra nya juniorer har fått känna på tävlingsspel och hjälpt laget under terminen.
   Ytterligare en USS-segrare noterade vi i Lilla Västgöta open, som spelades i Skara 29/4. Den jämna C-klassen vanns av Antonia Bermig på kvalitetspoäng före två pojkar från Alingsås.
   Grattis till alla!
Schackläger
Klubbarna i Bohusslaget planerar för att återkomma med ett schackläger för juniorer i Hålt öster om Spekeröd 17-18/6. Mer info om detaljer kommer senare.
Som vanligt får ni annars gärna höra av er med synpunkter och idéer så ser jag till att vi diskuterar det i styrelsen.
Bästa hälsningar
Anders Kockum
sekreterare USS
0522-325 23

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *