Nyhetsbrev 2017|02

Hej schackvänner!

Jag hoppas att ni har lite vårkänslor och har prickat in långfredagen 14/4 för spännande blixtspel, nämligen:
Påskblixten
Inbjudan bifogas till vår öppna tävling med lång tradition som brukar locka spelare från lite varstans i Västsverige och i år får vi minst ett norskt besök också. Ett speciellt inslag i Påskblixten är handikappregeln som ger tidsfördel om moståndaren är rankad mer än 300 poäng högre. Mycket välkomna och anmäl er i tid!
   Observera adress till ny tävlingslokal.
Årsmöten
Både Uddevalla SS och distriktsförbundet VSF har nu avverkat sina årsmöten.
   I vår klubb valde vi bl a om Kristian Karlsen som ordförande, Robert Sundberg som vice och mej som sekreterare. En justering gjordes av de fullbetalande seniorernas medlemsavgift nästa år så att den höjs en femtiolapp till 600 kr.
   Även VSF valde om sin ordförande Fredrik Kjellqvist från Lidköping och beslöt att utöka styrelsen med en ledamot.
Seriespel
Distriktsserien avslutades i Alingsås i februari och i de sista omgångarna förlorade USS mot Tanum samt besegrade SA Mark II. Därmed blev vi sexa i serien med 6 av 12 matchpoäng. Alingsås andralag tog hem seriesegern.
Övriga tävlingar
Kommande helg gör tre av våra ungdomar intressanta starter i Snabb-SM för de yngre juniorerna (tidigare kallat Talangjakten) i Lund. Det handlar om Ludwig Rosenius, Alvin Sundberg och Liam Sundberg. Vi håller tummarna och hoppas de får en spännande tävling.
   På klubben tävlar de unga också i vårt pågående klubbmästerskap för juniorerna. Resultat får jag återkomma till.
   Och lite längre fram är Uddevalla värd för avslutningen i Bohusslaget lördag 29/4, d v s vår tävlingsserie för fyra juniorklubbar i Bohuslän.
Hör gärna av er!
Bästa schackhälsningar
Anders Kockum
sekreterare USS
0522-325 23

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *