Nyhetsbrev 2017 Feb

Årsmöte
Torsdagen den 23 mars kl 18.30 börjar det i klubblokalen på Sörkällegatan 11. Det betyder att motioner ska vara inlämnade till styrelsen senast torsdag 2/3.
   Några av valen på mötet gäller ordförande, vice ordförande och sekreterare. Jag vet att det är svårt att hitta kandidater till en del andra uppdrag så berätta gärna om du kan tänka dej att bidra.
   I övrigt gäller det bl a att besluta om en ny verksamhetsplan och medlemsavgifterna.
   Fika bjuder vi på förstås.
Spelade täviingar
USS-medlemmar i olika åldrar har hunnit med en hel del tävlande redan i år. Här några exempel:
   Antonia Bermig kom på silverplats i den yngsta klassen i Flick-SM.
   I Junior-DM försvarade Ludwig Rosenius sin mästartitel i den näst yngsta klassen och där blev Liam Sundberg trea.
   Anton Gummesson fick med sig 4,5 av 8 poäng i GP-tävlingen i Växjö i ett starkt startfält och mot huvudsakligen högre rankade motståndare. Det gav plats 56.
   Kjell Stolpe och undertecknad var med i Västgöta open i Skara den gångna helgen, men vi hade en mycket mager poängskörd.
Kommande tävlingar
Närmast har distriktsserien sammandrag i Alingsås på lördag och USS inleder med ett litet Bohusderby mot Tanum. Det blir spännande.
   Juniorernas tävlingsserie Bohusslaget är igång och där blir nästa deltävling lördag 4/3 i Varekil.
   Och på klubben pågår KM i snabbschack.
   Inte minst ser vi fram emot den öppna tävlingen Påskblixten på långfredag 14/4. I år ska vi prova en ny lovande lokal på Ryttargången 6, nära Södra Drottninggatan ett par kvarter från schackklubben. Men vi återkommer med en särskild inbjudan.
Övrigt
Vi har precis haft lite extra öppet under några sportlovsdagar och kunde notera ganska många juniorbesökare som inte varit på klubben tidigare. Intressant att nästan alla redan kunde grundreglerna i schack. Det tyder på att kunskapen om schack vandrar vidare i generationerna, även om den som sport sällan kniper några större rubriker.
   Så det finns hopp om fortsatt liv för USS och andra klubbar. Ett enkelt sätt att stödja oss är att börja med att betala medlemsavgiften. För er som glömt det står plusgirot 36 50 79-3 öppet och väntar.
Hör gärna av er med synpunkter!
Bästa schackhälsningar
Anders Kockum
sekreterare USS
0522-325 23

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *